Schumacher: "Voel me meer op mijn gemak"

Peterselieman

Michael Schumacher is te spreken over de veranderingen die Mercedes Grand Prix aan de W01 heeft gedaan. De zevenvoudig wereldkampioen kon tot op heden geen potten breken, maar in de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje reed de Duitser tweemaal naar een derde plaats.

"Ik voel me een stuk meer op mijn gemak in de auto. Voor mijn gevoel gedraagt de wagen zich nu een stuk consistenter," zei Schumacher die een niet alleen nieuw chassis kreeg, maar ook zijn bolide verlengd zag worden. Daarnaast zijn de luchtinlaten van de motor verplaatst. "We hebben dus zeker een stap voorwaarts gezet. Hoe groot die stap precies is, zullen we nog even moeten afwachten. De andere teams hebben natuurlijk niet stil gezeten. We zullen nu naar de data gaan kijken en de situatie goed analyseren, en morgen zullen we een beter beeld krijgen van de werkelijke stand van zaken."

Zijn teamgenoot Rosberg kwam niet verder dan plaats zeven. "Ik sta nu niet waar ik meestal sta na afloop van de vrijdagtrainingen. Er zijn geen problemen met het nieuwe aërodynamische pakket, maar ik denk dat we de verkeerde weg zijn ingeslagen met de afstelling van de auto. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we vanavond nog wat progressie kunnen boeken en morgen wel het maximale uit de auto kunnen halen."