Van Gaal vraagt zijn spelers af te zien van traditie

MisterMister93

Louis van Gaal wordt met Bayern München morgen zo goed als zeker landskampioen. De Nederlandse trainer heeft zijn spelers gevraagd om af te zien van een Duitse traditie: de bierdouche.

"Ik heb mijn spelers gezegd dat ik daar niet van hou", vertelde Van Gaal vandaag voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen Hertha BSC. "Maar oké, dat is de kleinste zorg die ik heb. Ik moet me aanpassen aan de Duitse cultuur." Mocht Van Gaal toch een bierdouche krijgen, dan is hij al goed voorbereid. In zijn koffer heeft hij in ieder geval al een extra pak gestopt.

Bayern is eigenlijk niet meer in te halen. Met drie punten voorsprong op achtervolger Schalke 04 en een veel beter doelsaldo is het het duel met het al gedegradeerde Hertha BSC slechts een formaliteit.

"We willen de minst gepasseerde defensie van Duitsland blijven en ook de meest productieve ploeg worden. Werder Bremen ligt één doelpunt op ons voor. En bovenal moeten we in onze 'flow' blijven"
, besluit Van Gaal, die zich na het duel van morgen kan gaan opmaken voor de finales van de Duitse beker en Champions League.