Chandhok verrast over snelheid Klien

Peterselieman

Karun Chandhok zal verrast zijn geweest over het tempo dat de nieuwbakken testrijder Christian Klien uit de bolide van HRT wist te persen in Spanje. De Indiër moest plaats maken voor de Oostenrijker, terwijl Bruno Senna wel zijn rondjes kon rijden in Barcelona.

Klien werd eerder deze week door teambaas Colin Kolles aangetrokken vanwege zijn ervaring in de Formule 1. De Oostenrijker reed zijn laatste officiële training voor Honda in 2007, maar bewees vandaag dat hij meteen snel kan zijn. Uiteindelijk was Klien na 26 ronden zes seconden langzamer dan Lewis Hamilton, maar een halve seconde sneller dan Senna en slechts een halve seconde langzamer dan de Virgin van Lucas di Grassi.

Voorafgaand aan de eerste vrije training zei Chandhok nog tegen de BBC: "Ik zou verrast zijn als hij een halve seconde dan Bruno zou gaan, ik heb er mijn twijfels over." Klien was precies een halve seconde sneller dan de Braziliaan, wat betekent dat het potentieel van de bolide nog niet voldoende benut zou worden.

"Christian heeft ervaring bij een aantal goede teams opgedaan, dus hij kan bijdragen leveren," ging Chandhok verder. "Het team loopt wat achter de feiten aan, dus alle informatie die we van anderen kunnen krijgen is waardevol. Het is frustrerend voor mij, omdat ik zo veel mogelijk wil rijden."