Luinge lid van verdienste KNVB

Peterselieman

Voetbalbond KNVB heeft scheidsrechter Roelof Luinge benoemd tot lid van verdienste. De 54-jarige leidsman floot gisteren in de bekerfinale Feyenoord - Ajax zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Naast de benoeming kreeg de arbiter van de KNVB ook een reis naar het WK voetbal in Zuid-Afrika aangeboden.

"De KNVB heeft me wel verwend," zei een blije Luinge na de wedstrijd. "Ik was ook tijdens mijn laatste wedstrijd nog zeer gemotiveerd en geconcentreerd, al zeg ik het zelf. Wat ik volgend seizoen precies ga doen, weet ik nog niet. Het is de bedoeling dat ik doorga met fluiten in de zaterdagafdeling van de nieuwe Topklasse. Ook heb ik nog een gesprek met de KNVB. Wat daar uitkomt, durf ik nog niet te zeggen."

Luinge bepaalde zelf zijn afscheid in de met 1-4 door Ajax gewonnen wedstrijd. De Drent liet zich enkele minuten voor tijd vervangen door vierde man Kevin Blom en kreeg tijdens zijn wissel van alle spelers en de trainers van beide ploegen een hand. "In de rust hebben we het er even over gehad. Het was natuurlijk wel afhankelijk van het wedstrijdverloop en de stand. Toen Kevin Blom het uiteindelijk vroeg vlak voor tijd, zei ik: kom, we doen het gewoon. Directeur Bert van Oostveen vertelde later tegen mij dat ik de KNVB tot het laatste moment in mijn 26-jarige carière heb verrast, haha."