[UPDATE]Britse mijlpaal voor Just Dance

Redactie

Het succesverhaal van de Nintendo Wii-game Just Dance gaat maar door. Het spel heeft inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Volgens Ubisofts Britse uitvoerende directeur Rob Cooper is dit een mijlpaal voor een Nintendo Wii-game van een zelfstandige uitgever, schrijft de site van het Britse vakblad MCV.

De grootste successen op de Nintendo Wii worden behaald door games van Nintendo, de platformeigenaar zelf. Alleen spellen als Super Mario Galaxy, Wii Fit, Wii Sports Resort en New Super Mario Bros Wii hebben miljoenen exemplaren verkocht. Het succes van Ubisofts Just Dance is daardoor des te opmerkelijker.

In het Verenigd Koninkrijk wist Just Dance begin dit jaar de toenmalige nummer één, Call of Duty: Modern Warfare 2, van de troon te stoten in de verkoop top tien. Inmiddels heeft Just Dance in Groot Brittannië al vier keer op nummer één gestaan.

De populariteit van Just Dance is in Nederland aanzienlijk minder groot. Het spel stond in Nederland nooit op de eerste plaats van de GfK-verkooplijst.

[UPDATE] Ubisoft heeft aangekondigd dat er een vervolg gaat komen, meer info wordt verwacht op de E3

Britse mijlpaal voor 'Just Dance'