Grand Prix New Jersey alweer van de baan

Jeffrey

Een dag na de lancering van het plan kan er alweer een streep worden gezet door een Grand Prix een New Jersey. De reden hiervan is dat de burgemeester geen steun verleent aan het hele circus.

Door een organisatie die zich inzet voor de promotie van Jersey City was er een plan ingediend. In 2012 zou er voor de eerste keer in de Amerikaanse stad worden verreden, echter houdt het plan na een dag alweer op.

"Ik heb een evaluatie van het toerismebureau ontvangen en kom tot dezelfde conclusie: een Grand Prix is geen geschikt evenement om in het Liberty State Park te organiseren", verklaarde burgemeester Jerramiah Healy tegenover de camera.

"We willen graag nationale en internationale evenementen organiseren in onze mooie stad, maar we moeten ook rekening houden met de impact op de kwaliteit van het leven van onze bewoners en gemeenschap."

De afwijzing van het plan kent echter ook een goede zijde. Mileugroep Friends of Liberty State Park zijn maar wat blij met het plan van de burgemeester.Voorzitter Sam Pesin: "In plaats van negatieve controverse, kunnen we ons richten op positieve inspanningen, die Jersey City en het Liberty State Park ten goede komen.