[NHL Playoffs] Sharks bijna ronde verder

Denny (nyny83)

De San Jose Sharks staan met één been in de conference finals. Dankzij een 4-3 overwinning staan zij nu 3-0 voor in de best of seven-serie tegen de Detroit Red Wings. De Red Wings stonden met 3-1 voor met nog een kwartier te gaan, maar de Sharks kwamen terug tot 3-3 waarna zij het in de overtime periode afmaakten. 

De Red Wings startten een stuk sterker dan de Sharks en kwamen dan ook op een 2-0 voorsprong. Tomas Holmstrom scoorde van dichtbij en Dan Cleary maakte na een kwartier spelen de 2-0. Vier minuten voor de goal van Holmstrom werd nog een goal van Henrik Zetterberg afgekeurd omdat hij de puck het doel in geschopt zou hebben, iets wat hij later ontkende. Vier seconden voor het einde van de periode scoorden de Sharks nog de 2-1 waardoor zij alsnog met een goed gevoel de kleedkamer in gingen. 

Dat goede gevoel was snel voorbij doordat de Red Wings binnen twee minuten de 3-1 maakte. Zetterberg maakte alweer zijn zevende van de playoffs. Deze stand bleef in een gelijkopgaande wedstrijd lang op het scorebord staan totdat Joe Thornton eens besloot om op doel te schieten. Zijn enige schot op doel van de avond was gelijk raak, mede doordat hij afketste op de stick van Pavel Datsyuk. Ruim zes minuten later maakte rookie Logan Couture de gelijkmaker. Goalie Jimmy Howard rekende op een pass voor hem langs toen Couture langs de boarding aan de zijkant stond, maar Couture zag dat Howard zijn rechterbeen alvast verplaatste en schoot snel tussen zijn benen door. 

In de derde periode hadden de Sharks het geluk dat Detroit-aanvaller Jason Williams naast schoot tijdens een slechte line change. De puck kwam daardoor bij de vrijstaande Joe Thornton terecht, die veel te laat het ijs op kwam en deze kon samen met Patrick Marleau op goalie Howard afschaatsen met alleen verdediger Brian Rafalski in de buurt. Thornton passte hard op Marleau en deze kon de winnende treffer binnentikken. 

Coach Todd McLellan was blij met de overwinning, maar benadrukte dat het nog lang niet over is: "Ik ben in die andere kleedkamer geweest (McLellan was assistent van Mike Babcock bij de Red Wings), en ik weet hoeveel vechtlust die gasten hebben. Die vierde overwinning gaan ze ons niet cadeau geven." Rafalski: "We moeten de volgende wedstrijd winnen, verder kunnen we niet kijken."