Van Nistelrooy blijft hopen op Oranje

Sjors (Sj0rSz)

Ruud van Nistelrooy heeft de hoop op deelname aan het WK, dat half juni van start gaat, nog niet opgegeven. Bert van Marwijk riep de aanvaller van Hamburger SV niet op voor de trainingsstages in Hoenderloo. Volgens de voetballer wil dit echter niets zeggen.

"Alles ligt nog open," liet Van Nistelrooij in de Hamburger Morgenpost weten. In de afgelopen maanden liet de aanvaller weten graag terug te willen keren bij Oranje. Om zijn eigen kansen te vergroten, koos hij er zelfs voor om van Real Madrid naar Hamburger SV te verhuizen.

Van Marwijk heeft Van Nistelrooy in de afgelopen periode in elk geval een paar keer bekeken. Daarnaast zouden zij maandag ook telefonisch contact hebben gehad. "Hij heeft toen niet gezegd dat ik er bij het WK niet bij ben," aldus de 33-jarige speler.

Eerder deze week liet Van Marwijk ook nog weten dat hij Van Nistelrooy nog niet afserveert voor een plaats bij Oranje. Op 11 mei maakt de bondscoach zijn voorlopige selectie van 30 man bekend. Voor 1 juni zullen er dan nog zeven spelers afvallen, aangezien een WK-selectie slechts 23 namen mag bevatten.