Todt: "Meer kostenbesparingen noodzakelijk"

Peterselieman

FIA-president Jean Todt pleit voor verdere kostenbesparingen in de Formule 1 om de nieuwe teams in de sport niet meteen weer te laten verdwijnen. Lotus, HRT en Virgin debuteerden dit jaar in de sport, terwijl door sponsoringsproblemen Team US F1 op het laatste moment afhaakte.

"We moeten er voor zorgen dat de teams die net het kampioenschap zijn binnengekomen het overleven. Dat betekent niet dat ik zit te denken aan een limiet aan de uitgaven voor elk team. Er zijn meerdere manieren om kosten te besparen," zei Todt in La Gazetta dello Sport.

De krant El Universo meldde dat Todt de snelle herintroductie van KERS wel ziet zitten, omdat het de sport tot voorloper van groene technologie maakt en zo sponsors aan kan trekken. De Fransman gaf volgens Diario Sport ook toe dat de aerodynamische regels moeten veranderen wil het inhalen bevorderd worden. Tegelijk met de introductie van de nieuwe motor in 2013 zouden nieuwe regels van kracht moeten worden die de rol van de aerodynamica op de bolides beperken.