Kubica: "Verschuivingen in Barcelona mogelijk"

Peterselieman

Renault-coureur Robert Kubica denkt dat de kaarten in de Formule 1-wereld op het circuit van Barcelona komend weekend opnieuw geschud gaan worden. De Pool behaalde dit jaar goede resultaten voor zijn team, maar weet niet of het ook na de volgende race het geval zal zijn omdat enkele teams zich flink zullen gaan verbeteren.

"Het hele team werkt hard en het is goed dat we het meeste maken van onze kansen in de races. Maar het is belangrijk om realistisch te blijven, omdat we nog steeds grote stappen moeten maken om de grote teams uit te kunnen dagen."

"Barcelona zal opnieuw een belangrijke test voor ons worden, omdat de terugkeer in Europa vaak een keerpunt in het seizoen is, met veel teams die hun auto hebben verbeterd. We hebben geen enorme updates gepland, maar we verbeteren onszelf stap voor stap. We moeten maar afwachten hoe we ervoor staan, maar misschien is de pikorde iets veranderd."

Op het Circuit de Catalunya zal volgens Kubica de Grand Prix spannend worden. "Het veld zal dicht op elkaar zitten. Ik verwacht een zware strijd. Als we het maximale eruit halen, kunnen we voor de punten vechten."