[NHL playoffs] Blackhawks op gelijke hoogte

Denny (nyny83)

De Chicago Blackhawks hebben de stand in de playoffserie tegen de Vancouver Canucks met een 4-2 overwinning gelijkgebracht: 1-1. Lange tijd zag het daar niet naar uit, maar de Blackhawks scoorden in de derde periode drie goals, waarvan de winnende slechts anderhalve minuut voor tijd.

De Canucks kwamen binnen vijf minuten al op een 2-0 voorsprong. Mason Raymond scoorde al binnen anderhalve minuut, toen iedereen nog nauwelijks bekomen was van het volkslied voorafgaand aan de wedstrijd. Ruim drie minuten later maakte Mikael Samuelsson er in de powerplay 2-0 van. Dit was alweer de achtste playoff-goal dit jaar van de ervaren forward. De Blackhawks bleven echter wel zicht houden op de gelijkmaker doordat Brent Seabrook na krap acht minuten spelen de 2-1 scoorde.

De tweede periode ging gelijkop, maar er werd niet gescoord. In de derde periode drongen de Blackhawks steeds meer aan, maar er werd nota bene shorthanded gescoord. Patrick Sharp maakte de treffer door verdediger Christian Ehrhoff te omspelen. Canucks-verdediger Alexander Edler wilde de pass op Kris Versteeg onderscheppen die leek te komen, maar Sharp doorzag dit en probeerde het zelf en scoorde na een schijnbeweging met zijn backhand.

Na deze treffer hadden de Blackhawks de geest en bleven zij aandringen. Anderhalve minuut voor tijd resulteerde dit in de winnende treffer van Kris Versteeg. De 4-2 kwam van de hand van Patrick Kane, deze was in een leeg net nadat de Canucks goalie Luongo uit het doel hadden gehaald voor een extra aanvaller.