Uitslag Arsenal - Blackburn Rovers

Frank (franklop)

Arsenal heeft maandag haar voorlaatste competitieduel niet weten te winnen. De ploeg van Arsène Wenger, die bij winst de derde plaats in de Premier League veilig kon stellen, verloor met 2-1 van Blackburn Rovers.

Robin van Persie schoot The Gunners na veertien minuten spelen nog wel naar een voorsprong. Hij kopte een hoekschop van Samir Nasri binnen, die werd verlengd door Bakari Sagna.

Vlak voor de rust deed David Dunn namens Blackburn wat terug. Hij scoorde van dichtbij na een scrimmage voor het doel van Arsenal-keeper Lukasz Fabianski. De Poolse doelman ging in de tweede helft in de fout bij een corner. Hij greep niet in, waardoor Christopher Samba de bal simpel binnen kon koppen: 2-1.

Arsenal staat met nog een wedstrijd te gaan derde in de competitie. Tottenham Hotspur, die nog twee wedstrijden tegoed heeft, staat op vijf punten achterstand. Ook Manchester City, zes punten achter Arsenal, heeft nog een kleine kans op de derde plaats. De eerste drie plekken in de Premier League geven recht op plaatsing voor de Champions League.

Arsenal onderuit bij Blackburn Rovers
Arsenal onderuit bij Blackburn Rovers (Foto: Novum)