Hull City door omhaal gedegradeerd

Sjors (Sj0rSz)

Hull City is gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg speelde vandaag met 2-2 gelijk tegen Wigan Athletic. Hull had lange tijd een 2-1-voorsprong, maar moest in de tweede minuut van de blessuretijd een fraaie omhaal van Steve Gohouri incasseren. Hierdoor eindigde de ploeg als achttiende van de twintig clubs in de Engelse competitie.

De ploeg van Jan Vennegoor of Hesselink en George Boateng moest winnen om niet te degraderen, maar kwam na een halfuur op 1-0-achterstand door een doelpunt van Victor Moses, na een fout van Boateng. Hij leed knullig balverlies op de middenlijn. Tien minuten later vond Hull de aansluitingstreffer. Kevin Kilbane kopte de bal tegen de touwen. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar uiteindelijk werd het doelpunt toch toegekend.

In de tweede helft had Wigan het vonnis al vroeg kunnen vellen, maar de grote kansen bleven onbenut. Hierdoor bleef Hull in leven en kwam zelfs op voorsprong. Mario Melchiot kopte volledig mis bij een indraaiende vrije trap en Mark Cullen kon hiervan profiteren. De club leek hiermee in veilige haven, maar diep in blessuretijd maakte Steve Gohouri van dichtbij een omhaal, die doel trof. Hierdoor zakt City Hull alsnog af naar het Championship.