[Upd] Pellizotti mag niet van start in Giro

Peterselieman

Francesco Pellizotti mag niet van start gaan in de Giro d'Italia. Zaterdag gaat de ronde in Amsterdam van start. De internationale wielerbond UCI heeft afwijkende bloedwaarden gevonden bij de Italiaan. Hierdoor wordt hem een startverbod opgelegd. Dit meldt La Gazzetta dello Sport.

De ploeg van de 32-jarige wielrenner, Liquigas, heeft Vincenzo Nibali als zijn vervanger gekozen voor de Giro. De UCI zou Pellizotti twee maanden geleden al hebben laten weten dat hij in de gaten wordt gehouden.

De krant beschikt ook over bronnen die melden dat binnenkort nog vijf namen van verdachte renners bekend gemaakt worden.

Update @ 20:25 uur

De UCI heeft via een persbericht laten weten dat naast Pellizotti ook de Sloveen Tadej Valjavec en de Spanjaard Jesus Rosendo Prado opvallende bloedwaarden laten optekenen. Beide renners mogen, in navolging van Pellizotti, voorlopig niet aan wedstrijden deelnemen. Opvallend is dat de UCI nu in totaal drie namen bekend heeft gemaakt, terwijl eerder werd aangenomen dat het om minstens vijf renners zou gaan.