Spelers kunnen strijden voor WK Pokémon

Redactie

The Pokémon Company heeft onthuld dat Pokémon-fans dit jaar kunnen strijden voor de wereldbeker tijdens de 2010 Pokémon Video Game Championships. De finales zullen plaatsvinden op het tropische eiland Hawaii.

Door de populariteit van het vorig jaar georganiseerde toernooi heeft The Pokémon Company besloten om het wereldkampioenschap groter op te zetten. Kwalificaties worden op diverse locaties in Europa gehouden. Daarnaast mogen legendarische Pokémon voor het eerst gebruikt worden. Deze Pokémon zijn de meest krachtige en zeldzame Pokémon binnen het Pokémon-universum.

Er wordt gestreden om Pokémon-prijzen, en om de eer. Bovendien ontvangt elke deelnemer een zeldzame Pokémon genaamd Shiny Eevee. Om mee te doen, dienen spelers in het bezit te zijn van een Europese versie van Pokémon HeartGold of Pokémon SoulSilver.

De Europese kwalificaties voor de 2010 Pokémon Video Game Championships starten op 29 mei in het Engelse Birmingham, gevolgd door Keulen (Duitsland, 5 juni), Lyon (Frankrijk, 12 juni) en Madrid (Spanje, 19 juni).

Spelers kunnen strijden voor WK Pokémon
Spelers kunnen strijden voor WK Pokémon (Foto: Novum)