FC Twente krijgt erepenning

Olga Kroeders

FC Twente krijgt voorafgaand aan de huldiging van de spelers en technische staf de erepenning van de gemeente Enschede. De onderscheiding wordt uitgereikt aan aanvoerder Blaise N'Kufo. De burgemeester en wethouders, de fractievoorzitters en de overige Twentse burgemeesters ontvangen daarna de voltallige ploeg van coach Steve McClaren op het gemeentehuis.

De Tukkers werden gisteren voor het eerst in hun bestaan kampioen van Nederland. De laatste paar jaar deed de club steeds meer van zich spreken en speelde onder meer Europees voetbal. Hiermee heeft de club de gemeente een grote dienst bewezen, reden om de penning uit te reiken.

De successen hebben ertoe bijgedragen dat veel promotie werd gemaakt voor de regio Twente en Enschede. De club is eveneens met 'Scoren in de wijk' actief op het gebied van maatschappelijk ondernemen. De Enschede-penning wordt uitgereikt wegens uitzonderlijke en meerjarige verrichtingen die speciale uitstraling geven aan de stad en bijdragen aan het imago.

Gisteren werd al massaal feestgevierd in Enschede. De officiële huldiging vindt vandaag om 18.00 uur plaats bij de Grolsch Veste. Daar worden tienduizenden fans verwacht. Om 16.00 uur begint op een parkeerterrein naast het stadion een programma met film en muziek.

Erepenning voor landskampioen FC Twente © Novum/AP