Weer drie clubs naar Topklasse

Michel (methodmich)

Vanmiddag hebben zich weer drie zaterdaghoofdklassers geplaatst voor de Topklasse. Rijnsburgse Boys, Hoek en CSV Apeldoorn wisten hun duel te winnen en zijn niet meer te achterhalen door de nummer vijf uit hun afdeling, waardoor ze zeker zijn van deelname aan de nieuw te vormen competitie.

Rijnsburgse Boys won met 1-0 van RVVH en plaatste zich daardoor als derde ploeg uit de Hoofdklasse A. Vorig seizoen werden de Uien zaterdagkampioen en moesten ze de landstitel pas na strafschoppen aan WKE laten. Rijnsburgse Boys zal deze competitie als derde beëindigen, na kampioen Barendrecht en Capelle, die ook naar de Topklasse gaan.

Hoek won van Spakenburg, waar een punt al genoeg was geweest. Het werd 4-2 voor de Zeeuwen, die zich daarmee als vierde club in de Hoofdklasse B wisten te plaatsen voor de Topklasse. Eerder verzekerden IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk en Spakenburg zich al van deelname.

In de Hoofdklasse C is de plaatsing van CSV Apeldoorn verrassend te noemen. De promovendus won vandaag met 4-1 van Nunspeet en promoveert dus weer. Eerder plaatsten kampioen Excelsior '31, Harkemase Boys en Flevo Boys zich al.