FC Den Bosch boos om onterechte penalty

Sjors (Sj0rSz)

FC Den Bosch heeft schriftelijk zijn beklag gedaan over een strafschop tijdens het tweede play-off-duel tegen Helmond Sport. De Bossche formatie verloor de derby uiteindelijk op strafschoppen.

In de eerste helft legde arbiter Janssen de bal op de stip. Dit deed de leidsman op aangeven van zijn assistent. Hij constateerde namelijk dat een speler van FC Den Bosch in het strafschopgebied hands maakte. Clubfotograaf Henk van Esch komt echter met bewijsmateriaal. Het was namelijk Helmonder John Voskamp, die de bal met de hand roerde, wat een penalty in dat geval onterecht maakte.

"Schandalig, daar werk je dan een jaar lang keihard voor", foeterde een woedende Fred van der Hoorn. De manager voetbalzaken van FC Den Bosch heeft Henk Kesler, directeur van de KNVB, inmiddels met een telefoontje benaderd. Ook is er een schriftelijke toelichting richting Zeist gegaan.

Saillant detail is nog wel dat de assistent-scheidsrechter niet kon zeggen welke speler van FC Den Bosch hands had gemaakt. Een gele (of rode) kaart bleef daarom ook achterwege. Voskamp wist de strafschop uiteindelijk te benutten, waardoor het over twee wedstrijden weer gelijk stond tussen beide ploegen. In de beslissende strafschoppenserie bleek Helmond Sport uiteindelijk de gelukkigste te zijn.