'Liverpool wil Benítez zo snel mogelijk weg hebben'

Olga Kroeders

Rafael Benítez lijkt niet lang meer te kunnen genieten van zijn trainerschap in Liverpool. De Spaanse oefenmeester voldeed ook dit seizoen niet aan de verwachtingen met zijn ploeg. Bovendien is er sprake van een ernstige vertrouwenscrisis tussen de Spaanse manager en het bestuur van Liverpool.

Met dat bericht komt de Engelse kwaliteitskrant The Times vandaag. De clubleiding verwijt Benítez dat hij achter haar rug om onderhandelingen is begonnen met Juventus, dat een opvolger zoekt voor interim-coach Alberto Zaccheroni. Op zijn beurt klaagt de Spanjaard over een gebrek aan steun.

De forse afkoopsom van Benítez lijkt debet aan het uitblijven van het ontslag. Als Liverpool hem besluit te ontslaan, krijgt Benítez binnen 24 uur een bedrag van 16 miljoen pond (18,3 miljoen euro) op z'n bankrekening bijgeschreven.

Benítez wilde het gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie niet hebben over zijn eventuele vertrek. "We zien wel wat er gebeurt. Nu telt alleen Chelsea. Ik heb vorig jaar natuurlijk niet voor niets een langjarige overeenkomst getekend."