Sponsor: "Redding Veendam nabij"

Peterselieman

Het lijkt er op dat BV Veendam toch gered gaat worden. Sponsor Koos Gjaltema meldt vandaag dat het benodigde geld om het faillissement af te wenden bijna bijeen is gesprokkeld.

Om het voetbal in Veendam te behouden is een bedrag van 350.000 euro benodigd. Hiervan is door sponsors en supporters al een groot deel bijeen gebracht. Zo haalden de fans volgens clubvoorzitter Max Becherer dankzij een spontane actie al 35.000 euro op. Het resterende bedrag kan komen uit de verkoop van spits Michael de Leeuw. Vijf clubs, waaronder Sheffield United en De Graafschap hebben zich al op de Langeleegte gemeld. Volgens directeur Jan Korte hebben een Eerste- en een Eredivisieclub al een bod uitgebracht op De Leeuw.

De acties zijn nodig, omdat curator Wim Entzinger afgelopen woensdag het faillissement voor Veendam aanvroeg, omdat sponsor Jans Norder niet met 950.000 euro over de brug kwam. Hij betaalde slechts een deel hiervan, Hierop werden acties opgestart om het resterende geld bijeen te krijgen, wat resulteerde in het aanhouden van de zaak bij de rechter. Voor komende maandag moet het geld op de rekening van curator Entzinger staan, anders kan de club alsnog failliet verklaard worden.