Sijsling naar halve finale Rhodos

Olga Kroeders

Igor Sijsling is doorgedrongen tot de halve finale van het challengerstoernooi op Rhodos. In de kwartfinale versloeg de 22-jarige Amsterdammer Nicolas Mahut uit Frankrijk: 6-3, 4-6 en 7-6 (6). In de halve eindstrijd moet Sijsling het opnemen tegen de als derde geplaatste Duitser Rainer Schüttler. Die rekende in twee sets af met Henri Kontinen uit Finland: 6-2 en 6-4.

De strijd tussen Sijsling, de nummer 162 van de wereldranglijst, en de drie plaatsen lager geklasseerde Mahut was bijzonder spannend. De Nederlander won de eerste set weliswaar dankzij een vroege break, maar de hele wedstrijd ging het gelijk op. Beide mannen wonnen hun eigen servicebeurten moeizaam.

In het tweede bedrijf ging het negen games gelijk op, maar betekende serviceverlies van Sijsling in de tiende game direct ook setverlies. In de beslissende set nam de Amsterdammer twee keer een break voorsprong en mocht hij op 6-5 zelfs voor de partij serveren, maar beide keren ging het mis.

In de tiebreak nam Sijsling direct een minibreak voorsprong, maar gaf die weer uit handen. Bij 6-5 achter werkte hij een matchpunt weg en pakte twee punten op de opslag van de Fransman. Op 7-6 sloeg Sijsling op zijn eerste matchpunt wel toe. Na twee uur en tien minuten kon hij daardoor eindelijk juichen.