Sony voor het gerecht gedaagd om verwijderen Other OS

Victor (albedo)

De firmware updates van Sony voegen meestal iets toe aan de PS3, firmware 3.21 verwijderde echter de Other OS feature, waarmee je een ander besturingssysteem op de PS3 kon installeren. Een deel van de gebruikers was hier niet blij mee. Anthony Ventura uit California was het er zelfs zo erg mee oneens dat hij besloot Sony voor het gerecht te slepen.

Volgens hem is het verwijderen van de feature het opzettelijk schrappen van functionaliteit die wel werd geadverteerd. Daarmee pleegt Sony contractbreuk met miljoenen gebruikers, aldus Ventura. Sony maakte eerder al excuses voor het verwijderen van de functie en gaf aan dat het was gedaan om de veiligheid en integriteit van de console te garanderen. Ventura beweert echter dat Sony het heeft gedaan om piraterij te bestrijden.

Ventura voert de rechtszaak namens alle Amerikaanse PS3-bezitters die hun console voor 27 maart hebben gekocht en daarna niet hebben doorverkocht. Het is natuurlijk maar de vraag of hij werkelijk een kans maakt om de zaak te winnen. Wij wachten ieder geval gespannen af.