Dzeko denkt aan vertrek bij Wolfsburg

Olga Kroeders

Edin Dzeko denkt erover om VfL Wolfsburg aan het einde van het seizoen te verlaten. De Bosniër zegt in de krant Wolfsburger Allgemeine dat hij toe is aan een volgende stap in zijn loopbaan. Dzeko is al twee seizoenen een van de topscorers in de Bundesliga. Mede dankzij zijn 26 doelpunten werd Wolfsburg vorig seizoen kampioen. Deze jaargang trof hij al twintig keer doel.

Wolfsburg kon de titel dit seizoen geen goed vervolg geven en de club plaatst zich dit jaar ook niet voor Europees voetbal. "Dat is erg teleurstellend. We waren kampioen, speelden Champions League en Europa League en volgend seizoen niets."

Vorig jaar stond Dzeko al in de belangstelling van AC Milan, maar Wolfsburg wilde niet over een transfer onderhandelen. Uiteindelijk kozen de Rossoneri voor Klaas-Jan Huntelaar. Dzeko heeft nog een contract tot 2013 bij Wolfsburg.

De 24-jarige Bosniër stelt de afgelopen maanden alleen maar aan zijn club te hebben gedacht. "Ik wilde niet aan een transfer denken, want dat zou onprofessioneel zijn. Mijn doel was altijd een grote club. Ik hoop dat niemand in Wolfsburg daarom kwaad op me wordt", laat de spits optekenen.

Dzeko denkt aan vertrek © Novum/AP