[NHL Playoffs] Sharks winnen thuis van Red Wings

Denny (nyny83)

De San Jose Sharks zijn de tweede ronde van de playoffs goed begonnen door thuis de Detroit Red Wings met 4-3 te verslaan. In de afgelopen vier playoffseries die de Sharks speelden verloren zijn de openingswedstrijd. Joe Pavelski was wederom man van de wedstrijd met twee goals, waaronder de winnende.

"Als je ons hebt zien spelen heb je gezien dat Pavelski ons inspireert. Hij heeft flink wat belangrijke goals gemaakt en ook vanavond had hij weer grote impact op de uitkomst. En daar gaat het in de playoffs om. Je moet op de toppen van je kunnen spelen en dat doet hij", aldus coach Todd McLellan. Linemaatje Devin Setoguchi: "Hij doet het het hele jaar al geweldig. Zijn statistieken zijn goed en hij werkt altijd hard."

De Sharks kwamen na negen minuten spelen in de powerplay via Pavelski op voorsprong. Vervolgens liepen de Sharks snel uit naar 3-0 via goals van Dany Heatley en Setoguchi. De 2-0 van Heatley kwam uit een pass van achter het net van Joe Thornton, de goal van Setoguchi kwam uit een pass van Pavelski. De Red Wings deden echter snel wat terug. Dan Cleary maakte zijn eerste goal in de playoffs dit jaar door een pass vanaf de zijkant van verdediger Jonathan Ericsson zonder aan te nemen binnenschoot.

In de tweede periode kwamen de Red Wings al snel op 3-2 via een goal van Johan Franzen. De pass kwam van de uitblinkende Pavel Datsyuk die veel faceoffs won en moeilijk van de puck te krijgen was. De Sharks herstelden de marge van twee goals via wederom Pavelski die scoorde in een vijf tegen drie-situatie. De Red Wings kwamen nog wel terug tot 4-3 via verdediger Brian Rafalski uit een pass van Datsyuk, maar de Sharks wisten met een beetje geluk de voorsprong te behouden.