Preud'homme: "Ik had graag gebabbeld met de KBVB"

Olga Kroeders

Na het abrupte vertrek van Dick Advocaat is de KBVB op zoek gegaan naar een nieuwe bondscoach. In Michel Preud'Homme zag de bond een mogelijke opvolger, maar de huidige werkgever van de voormalige doelman werkt niet mee.

"Ik had graag gebabbeld met de KBVB. De beslissing die ik daarna zou nemen, was tenminste mijn eigen beslissing geweest. Maar ik begrijp de argumenten van AA Gent", zo meldt Preud'homme aan Het Laatste Nieuws.

Ivan de Witte, voorzitter van AA Gent, wilde onrust in de kleedkamer voorkomen. Met het oog op de resterende play-offduels en de aanloop naar de bekerfinale is dat het laatste dat de club momenteel kan gebruiken. Preud'homme houdt zich daarom wijselijk ingetogen tegenover HLN. "Ik wil geen ruzie na dit interview", aldus de oud-keeper.

Ook blikte Preud'homme vooruit naar de bekerfinale tegen Cercle Brugge. "Glen de Boeck laat Cercle academisch voetballen in de opbouw. Cercle gebruikt de wapens die ik ook gebruik, dat maakt het iets plezanter dan een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Kortrijk."