Benitez roept om versterkingen

Olga Kroeders

Coach Rafael Benitez van Liverpool wil de club deze zomer versterken met minstens drie en mogelijk vijf nieuwe spelers. Dat zei de trainer van de Engelse topclub gisteren na de verloren halve finale in de Europa League tegen Atletico Madrid. Liverpool blijft daardoor voor het vierde achtereenvolgende jaar zonder prijs.

"Het seizoen is niet goed genoeg geweest. We hebben te veel problemen gehad, te veel blessures", aldus de Spanjaard na de zure uitschakeling tegen Atletico. Liverpool won de return op Anfield na verlenging met 2-1, waardoor de opgetelde stand over twee duels op 2-2 kwam en het Madrileense tegendoelpunt dubbel telde.

Het is overigens helemaal niet zeker dat Benitez aanblijft als trainer van Liverpool, waar de Nederlanders Ryan Babel en Dirk Kuijt onder contract staan. De trainer weigerde over de toekomst te speculeren. "Ik weet niet wat er deze zomer gebeurt. De toekomst is voor mij de wedstrijd tegen Chelsea op zondag. We hebben nog twee wedstrijden te gaan en we moeten het in die wedstrijden zo goed mogelijk doen."