Uitslag Helmond Sport - FC Den Bosch

Niels (DerMeister)

Helmond Sport heeft de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. In Den Bosch werd FC Den Bosch na strafschoppen verslagen: 5-4. In de reguliere speeltijd hadden de Helmonders de 2-1 achterstand uit het eerste duel ongedaan gemaakt via twee goals van Johan Voskamp en een tegentreffer van Fabio Caracciolo. In de verlenging werd niet gescoord.

Voskamp scoorde al in de vierde minuut in de Vliert, maar een kwartier later zorgde Caracciolo al voor de gelijkmaker. Tien minuten voor rust mocht Voskamp vanaf de penaltystip aanleggen en zorgde zo voor de 2-1. In de verlenging was Den Bosch de beste, maar de thuisploeg kwam niet verder dan het houtwerk uit een kopbal van Benny Kerstens.

Omdat de stand na 210 minuten voetbal precies in evenwicht was, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Caracciolo, Steef Nieuwendaal en Wilmer Kousemaker maakten in de eerste drie penalty's geen fout voor Den Bosch. Aanvoerder Jordens Peters schoot daarna echter via de lat over.

De score van Paul Jans mocht niet meer baten omdat Helmond Sport geen fout maakte. Achtereenvolgens Youssef Chida, Sjaak Lettinga, Rick Verbeek, Voskamp en Marc Höcher schoten vanaf elf meter raak.

In de tweede ronde van de nacompetitie neemt Helmond Sport het op tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Of dat Sparta Rotterdam of Willem II wordt, wordt zondag duidelijk.