DTM blij met komst BMW in 2012

Peterselieman

BMW kondigde eerder vandaag aan in 2012 terug te willen keren in de DTM. Het nieuws is door zowel Mercedes en Audi als organisator ITR goed ontvangen. Later dit jaar wordt door het Zuid-Duitse merk besloten of de terugkeer definitief is.

"Hier hebben de DTM-fans lang op gewacht," zei de voorzitter van ITR Hans Werner Aufrecht die na het afhaken van Opel in 2005 al langer op de komst van BMW aasde. "Onze strategie om meer fabrikanten bij de DTM te betrekken, lijkt te werken. We mogen nu echter niet op onze lauweren rusten, maar moeten blijven werken aan het vergroten van de aantrekkingskracht van onze klasse."

"Welkom in de DTM," meldde Audi-motorsportbaas Wolfgang Ullrich. "We kijken uit naar de komst van de nieuwe tegenstanders uit München. Ongetwijfeld zullen ze bijzonder competitief zijn. Met zijn rijke autosporthistorie past BMW perfect bij de DTM. Ik weet zeker dat ze snel zullen leren en binnen korte tijd hun klasse kunnen tonen."

Ook Mercedes motorsportbaas Norbert Haug is blij met het nieuws. "Niet alleen voor de DTM, maar voor de hele autosport. Het rechtvaardigt de keuze van Audi en Mercedes-Benz om de DTM ook in moeilijke tijden trouw te blijven. Anders had dit aansprekende platform nu niet meer bestaan. Wij weten wat de DTM waard is. De zege van Gary Paffett afgelopen weekend trok 20 miljoen televisiekijkers."