Game-associatie wil strijden met Schwarzenegger

Redactie

De Amerikaanse Entertainment Software Association (ESA) wil de strijd aangaan met Arnold Schwarzenegger. Schwarzenegger maakte maandagnacht bekend dat hij het verkopen van 18+-games aan jongeren wil verbieden. De ESA is tegen dit wetsvoorstel.

Indien de wet van Schwarzenegger in Californië wordt aangenomen, zal het verkopen of het verhuren van gewelddadige games aan minderjarigen een boete van duizend dollar opleveren.

Het wetsvoorstel van Schwarzenegger is al een aantal keer afgewezen onder het recht van meningsuiting, het eerste amendement. Dit is dan ook precies het punt dat ESA-voorzitter Michael Gallagher aanhaalt, bovendien wijst onderzoek volgens Gallagher uit dat games dezelfde bescherming verdienen als andere media.

"Onderzoek toont aan dat het publiek eenduidig is: videogames moeten dezelfde bescherming krijgen als boeken, films en muziek. Uit onderzoek van KRC Research blijkt dat 79 procent van mening is dat ook videogames onder het eerste amendement vallen", aldus Gallagher.

"We zien er naar uit om onze argumenten aan het hooggerechtshof van de Verenigde Staten voor te leggen en op die manier het werk van onze industrie, ontwikkelaars, innovators en verhalenvertellers, te verdedigen."

De zaak komt in oktober voor het hooggerechtshof.

Game-associatie wil strijden met Schwarzenegger