[NHL playoffs] Red Wings in goede positie

Denny (nyny83)

De Detroit Red Wings hebben de vijfde wedstrijd in hun playoffserie tegen de Phoenix Coyotes met 4-1 gewonnen en kunnen het met een 3-2 tussenstand nu thuis afmaken. Man van de wedstrijd was Detroit-goalie Jimmy Howard, die 30 van de 31 schoten op doel tegenhield.

De Red Wings kwamen laat in de eerste periode op voorsprong via een goal van Drew Miller. Deze schaatste achter het doel langs en poogde een wrap-around. De puck ging via goalie Ilya Bryzgalov langzaam door de doelmond heen, maar ging via de schaats van Phoenix-speler Vernon Fiddler alsnog het doel in. Verder domineerden de Red Wings in deze periode met twaalf schoten op doel en drie powerplay-mogelijkheden.

In de tweede periode keerde de wedstrijd volledig om en domineerden de Phoenix Coyotes. Halverwege de periode resulteerde dit in de gelijkmaker van verdediger Ed Jovanovski. Tot dat moment hadden de Coyotes maar liefst 90 minuten niet gescoord tegen de Red Wings. Phoenix wist echter niet te scoren uit de twee powerplay-mogelijkheden die ze kregen in de tweede periode, en dat kwam ze later in de wedstrijd duur te staan.

De Coyotes waren nog wel sterker in het begin van de derde periode, maar Martin Hanzal miste een levensgrote kans. Hij kreeg de kans om zijn eigen rebound binnen te tikken, maar met een uiterste poging wist Howard de puck met zijn been uit het doel te houden. "Als ik die kans had gemaakt was het een hele andere wedstrijd gweweest", aldus de jonge Phoenix-aanvaller.

Dit was de ommekeer in de wedstrijd, want de Red Wings werden hierna steeds sterker met de goal van Tomas Holmstrom als gevolg. Zeventig seconden later was het alweer 3-1 via Pavel Datsyuk die met zijn backhand hoog in het doel scoorde na een knappe pass van Johan Franzen die twee verdedigers naar zich toe trok. De laatste goal van Detroit kwam op naam van Henrik Zetterberg en deze was in een leeg net nadat Phoenix-goalie Bryzgalov het net had verlaten voor een extra aanvaller.