Sega schrapt 73 banen

Bram (BramPowert)

Er verdwijnen wereldwijd 73 banen bij Sega. Dit heeft Sega topman Mike Hayes verteld tegenover de website Industrygamers. Het bedrijf is aan het herstructureren waardoor er 36 banen geschrapt worden in San Francisco en 37 in Londen.

Sega West, de overkoepelende naam voor Sega of Europe en Sega of America, wil zich meer gaan richten op de ontwikkeling van digitaal gedistribueerde games. Het kantoor in San Francisco dient nu als de 'digitale afdeling', terwijl het Europese kantoor zich blijft richten op traditionele games op een schijfje.

Hoewel op beide locaties andere werkzaamheden worden verricht, wil Hayes wel benadrukken dat beide afdelingen mondiaal werken. "Dit is vooral een administratieve reorganisatie. Natuurlijk willen wij mondiaal succesvol zijn met onze digitale producten. En dat gaat ook op voor de traditionele goederen", vertelt Hayes.

Sega gaat zich in de komende maanden richten op nieuwe games voor digitale kanalen. Eén van de digitale najaarstoppers is Sonic the Hedgehog 4 voor de downloadkanalen op de Nintendo Wii, Xbox 360 en Playstation 3. Andere digitale kanalen waar Sega zich op gaat richten zijn bijvoorbeeld de iPad en Facebook.

Sega schrapt 73 banen