[NHL playoffs] Canucks stellen orde op zaken

Denny (nyny83)

De Vancouver Canucks hebben de vijfde wedstrijd in de best of seven-serie tegen de Los Angeles Kings thuis gewonnen en neemt nu met 3-2 de leiding. De eindstand van de wedstrijd was maar liefst 7-2. De ervaren Mikael Samuelsson was wederom belangrijk voor zijn ploeg met twee goals en een assist en is nu met zeven goals topscorer in de playoffs.

Steve Bernier voegde daar nog twee goals aan toe en Pavol Demitra maakte een goal en gaf twee assists. Daniel Sedin maakte een goal en gaf een assist, terwijl zijn tweelingbroer Henrik twee assists gaf. Goalie Jonathan Quick van de Kings had een mindere avond: hij werd na de vierde goal vervangen voor Erik Ersberg. Deze had een nog slechtere avond, want hij liet twee goals in vier schoten op doel door voordat de coach besloot om Quick weer terug te zetten. Veel hielp het niet, want ook hij moest weer een goal toestaan: de tweede van Steve Bernier.

De Canucks waren op alle fronten beter dan de Kings, en zullen vooral ook blij zijn dat hun penalty kill weer enigszins functioneerde. De Kings hadden hun overwinningen namelijk met name te danken aan hun uitstekende powerplay. Dit keer wisten de Kings uit vijf pogingen slechts éénmaal te scoren, en dit was een mazzelgoal: Michal Handzus wilde een pass geven maar deze ging via de schaats van verdediger Christian Ehrhoff het doel in.

"Het was goed voor ons zelfvertrouwen dat onze penalty kill nu functioneerde. Ook vorige wedstrijd kreeg ons zelfvertrouwen een boost, en dat is grappig want toen gaven we twee goals weg uit vier pogingen. Echter, toen we daarna twee penalties op rij killden voelden we ons fantastisch, en zo voelen we ons vanavond weer", aldus verdediger Kevin Bieksa.