[NHL playoffs] Ook Sabres verlengen seizoen

Denny (nyny83)

Net als de Montreal Canadiens hebben ook de Buffalo Sabres hun seizoen met nog een wedstrijd verlengd. Van de als derde geplaatse Sabres werd verwacht dat zij de Boston Bruins in de eerste ronde wel zouden uitschakelen, maar zij kwamen met 3-1 achter in de playoffserie. Met een 4-1 overwinning brachten zij de stand op 3-2, maar de Bruins kunnen het nu alsnog thuis afmaken.

De Sabres gingen sterk van start en kwamen al na twee minuten op voorsprong via Adam Mair. Hij schaatste achter het doel langs, kwam naar voren en schoot via de schaats van goalie Tuukka Rask binnen. De Sabres bleven de bovenliggende ploeg na deze treffer, maar het duurde tot de laatste minuut voordat zij de 2-0 maakten. Tyler Ennis pakte de puck af van Vladimir Sobotka en passte naar Derek Roy. Deze legde af op Jason Pominville die vlakbij het doel stond, en deze kon in de korte hoek binnenschieten.

In de tweede periode bleven de Sabres sterker, en kwamen zij op een 3-0 voorsprong via Mike Grier die van afstand hard binnenschoot. In de derde periode werden de Bruins vervolgens sterker, maar goalie Ryan Miller wist tot twee en een halve minuut voor tijd zijn doel schoon te houden. In de powerplay wist Johnny Boychuk te scoren met een afstandsschot. Driekwart minuut later maakte Tyler Ennis in een leeg net de 4-1. Aan het einde van de wedstrijd verloren de Bruins hun hoofd in een opstootje. Sterverdediger Zdeno Chara werd geschorst doordat hij een gevecht veroorzaakte, en tenzij deze straf achteraf wordt ingetrokken is hij de volgende wedstrijd geschorst.