[NHL playoffs] Blackhawks weer op gelijke hoogte

Denny (nyny83)

Dankzij een 3-0 overwinning op de Nashville Predators staan de Chicago Blackhawks weer op gelijke hoogte in de onderlinge playoffserie. De Blackhawks kwamen in de serie verrassend met 2-1 achter tegen de als zevende geplaatste Predators.

Man van de wedstrijd werd Patrick Sharp met twee goals, maar ook goalie Antti Niemi speelde weer een belangrijke rol door alle 33 schoten op doel te stoppen. Vooraf werd nog gedacht dat de keepers het zwakke punt van de Blackhawks zouden zijn, maar Niemi is vrijwel de enige Blackhawk die een hoog niveau haalt deze serie. De sterspelers Jonathan Toews, Marian Hossa, Patrick Kane en de topverdedigers Duncan Keith en Brent Seabrook vallen namelijk allemaal tegen tot dusverre. Toews had vannacht wel een goal en een assist.

De Blackhawks kwamen na tien minuten spelen op voorsprong in de powerplay door zoveel mogelijk pucks op goalie Pekka Rinne te schieten. Achtereenvolgens Toews, tweemaal Kane en Sharp schoten vlak achter elkaar, de laatste wist ook te scoren. Later in de periode kregen de Predators een vijf tegen drie-powerplaysituatie in de schoot geworpen door twee straffen voor de Blackhawks, maar zij wisten hier niet van te profiteren. De ploeg uit Nashville probeerde verdediger Shea Weber steeds aan te spelen voor een hard afstandsschot, maar vrijwel al zijn schoten gingen naast of werden geblockt.

In de tweede periode namen de Blackhawks definitief afstand. Toews schoot een rebound van een schot van Hossa binnen en Sharp, die vanavond als center speelde in plaats van right wing, maakte zijn tweede van de avond met een snel schot van dichtbij.  Deze achterstand kwamen de Predators niet meer te boven, met name doordat de powerplay niet draait. Deze heeft nu nul goals uit maar liefst veertien pogingen. De Hawks hebben nu thuis de kans om voor het eerst in de serie een voorsprong te nemen.