Hutchinson voor drie jaar naar PSV

Sjors (Sj0rSz)

Atiba Hutchinson speelt de komende drie seizoenen bij PSV. De Canadees, die van FC Kopenhagen komt, bereikte vandaag een akkoord met de Eindhovense formatie. Vanaf het seizoen 2010/2011 zal de 27-jarige speler, die transfervrij was, het shirt van de ploeg uit de Lichtstad gaan dragen.

"Hij is een veelzijdige middenvelder, atletisch en met veel power," liet Fred Rutten, trainer van PSV, in een eerste reactie weten. "Zowel verdedigend als aanvallend. Hutchinson was ons al voor de twee ontmoetingen met FC Kopenhagen opgevallen."

Hutchinson begon zijn carrière als voetballer bij het Canadese York Region Shooters. Daarna ging hij via Toronto Lynx, Östers IF en Helsingsborgs IF naar FC Kopenhagen. In de Deense hoofdstad slaagde hij er uiteindelijk in om drie landstitels te pakken.

Daarnaast mag Hutchinson zich ook Canadees internatinonal noemen. Hij speelde tot dusver 47 duels voor de nationale ploeg van Canada. Voor FC Kopenhagen kwam hij in de laatste jaren 212 keer in actie, waarin hij 29 goals maakte.