De Bakker verrast Ferrero in Barcelona

Olga Kroeders

Thiemo de Bakker heeft zich verrassend weten te plaatsen voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Barcelona. De Nederlander versloeg de als zevende geplaatste Spanjaard Juan Carlos Ferrero met 7-6, 3-6 en 7-6. In de kwartfinale treft De Bakker nu Jo-Wilfried Tsonga.

Ferrero kwam in de eerste set op een voorsprong van 2-0 en de Spanjaard had zelfs kans op een dubbele break voorsprong. De Bakker werkte echter drie breakpoints weg. In de game die volgde kreeg De Bakker kansen om Ferrero terug te breken maar de Spanjaard slaagde er in om zijn opslag te behouden. Bij 3-2 brak De Bakker zijn opponent wel en herstelde daarmee het evenwicht. De Bakker leverde bij de stand 4-4 zijn opslag in door een dubbele fout. De game erop overleefde hij een setpoint en sleepte er een tiebreak uit. Die won de Nederlander met 7-2.

Dankzij een break in de tweede set slaagde Ferrero erin om die set te winnen. In de derde set liet De Bakker zich vervolgens van zijn beste kans zien. Hij serveerde goed en gaf geen enkele breekkans weg. In de tiebreak was hij wederom de beste en met 7-4 trok hij de partij naar zich toe.