Sega: Er is een markt voor hardcore Wii-games

Bram (BramPowert)

Sega-topman Mike Hayes heeft verklaard dat zijn collega's van andere afdelingen eerder dit jaar fout zaten. Volgens Hayes is er wel degelijk een markt voor hardcore games op de Nintendo Wii. Dit gaf Hayes aan tegenover de website Industry Gamers.

Hayes is zich bewust van het feit dat het grote publiek niet voor een hardcore game zal gaan. Toch is hij van mening dat er een markt is en dat er winst behaald kan worden: "Wordt een game als Tournament of Legends even groot als de grote titels op de Xbox 360 en Playstation 3? Absoluut niet. Maar kan er geld verdiend worden omdat ontwikkelen voor de Wii goedkoper is dan voor andere spelcomputers? Dan is het antwoord in principe 'ja'."

Na de release van spellen als 'House of the Dead: Overkill (2009) en MadWorld (2009) kwamen er cijfers naar buiten over de tegenvallende verkoop. In januari dit jaar zei Sega of America's studio-directeur Constantine Hantzopoulos dat er geen markt was voor hardcore titels op de Wii.

Dit jaar komt Sega met nieuwe Nintendo Wii-games. Zo zal de uitgever The Conduit 2 en Tournament of Legends dit jaar nog uitbrengen op de Nintendo Wii.

Sega: Er is een markt voor hardcore Wii-games