Langere laadtijden voor Games on Demand-versie van Halo 3

Mitch (Mitch.de.Man)

In 2008 werd het mogelijk om games te installeren op de harddrive van je Xbox360. Bungie waarschuwde direct dat deze manier van spelen de laadtijden negatief zou kunnen beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat hetzelfde het geval is voor de Games on Demand- versie van Halo 3, die staat immers ook op je harde schijf. Microsoft geeft dit feit eerlijk toe, maar verzekert daarbij ook dat de gameplay in geen manier beïnvloed wordt.

Op Kotaku had Bungie community director Brian Jarrard het volgende te zeggen:”The game is obviously still playable and enjoyable and it's likely most people may not even notice a difference. However, we did encourage people who owned the disc to not install to HDD since it would result in longer load times.”

Op zich is er niets aan het handje, maar voor je de game koopt heb je recht om dit soort zaken te weten natuurlijk. Het kan als positief worden gezien dat Microsoft en Bungie eerlijk toegeven dat ze niets hebben gedaan om dit probleem op te lossen. In hun eigen woorden: ”no additional work has been done to optimize the code for a Games on Demand release”. Zo! Duidelijker kan niet lijkt mij!