[NHL playoffs] Canucks komen terug in serie

Denny (nyny83)

De Vancouver Canucks hebben zich teruggevochten in de playoffserie tegen de Los Angeles Kings. Uit werd met 6-4 gewonnen na tot drie keer toe op achterstand te zijn gezet in de eerste twee perioden. In de derde periode was de ploeg uit Vancouver echter veel sterker, en dat bleek ook wel uit de vier goals die zij scoorden.

Coach Alan Vigneault zei voorafgaand aan de wedstrijd dat zijn beste spelers op hun best moeten zijn om nog terug te komen in de serie, maar die boodschap leek pas in de derde periode door te dringen. Daniel Sedin gaf drie assists en zijn tweelingbroer Henrik maakte een goal en gaf een assist, maar al hun punten werden in de derde periode pas gemaakt. Verder was veteraan Mikael Samuelsson weer belangrijk met de gelijkmaker na zeven minuten spelen in de derde periode. Ook goalie Roberto Luongo was belangrijk. Zijn statistieken spreken niet voor hem met vier tegengoals bij 26 schoten op doel, maar hij maakte wel de belangrijke reddingen op het juiste moment.

De Kings kwamen na dertien minuten spelen op voorsprong door een powerplay-goal van verdediger Drew Doughty. Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de Kings 7 op 12 in de powerplay, de voornaamste reden dat de Kings op voorsprong stonden in de serie. De Canucks lieten zich echter toch weer tweemaal kloppen, want de 2-1 van Dustin Brown in de tweede periode viel ook in de powerplay. Ruim twee minuten daarvoor had Canucks-verdediger Christian Ehrhoff beide ploegen op gelijke hoogte gezet met een hard afstandsschot. Vancouver maakte na een kwartier spelen in de tweede weer gelijk, maar die vreugde was van korte duur doordat Anze Kopitar een schot van Wayne Simmonds binnen kon tikken anderhalve minuut later.

Daarna was het echter de beurt aan de Canucks die de derde periode volledig domineerden. Zij scoorden vier goals en hadden maar liefst 17 schoten op doel. De Kings kwamen er bijna niet meer aan te pas, buiten de 4-3 van Simmonds. Na afloop van het laatste fluitsignaal ondstond er nog een klein opstootje, dus de toon voor de komende wedstrijd in Vancouver is gezet.