Robben: "Ik moet niet zo reageren"

Peterselieman

Arjen Robben was gisteravond de gevierde man bij Bayern München. De Nederlandse flankaanvaller maakte het enige doelpunt in de eerste halve finale wedstrijd in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon. Robben reageerde furieus toen hij vlak voor tijd gewisseld werd, maar heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

"1-0 is een hele goede uitslag. We waren de zeker tweede helft de veel betere ploeg en we hadden eigenlijk een tweede moeten scoren. Het wordt nu een hele zware wedstrijd uit bij Lyon," zei Robben na afloop van de wedstrijd tegen Studio Sport.

De Nederlander was niet blij met zijn wissel vijf minuten voor tijd en toonde dit zichtbaar, maar na een uitleg van coach Louis van Gaal begreep hij het wel. "Ik moet dat niet doen. Ik wilde per se ruimer winnen. Hun verdedigers waren gesloopt, we kregen ruimte en ik had vlak voor mijn wissel nog een goede kans gehad. Maar ik moet niet zo reageren."

Omdat gisteren Internazionale al met 3-1 van Barcelona gewonnen heeft ligt een finale tussen de ploegen van Wesley Sneijder en Robben in Santiago Bernabéu binnen de mogelijkheden. Beide spelers speelden tot afgelopen zomer bij Real Madrid en zouden nu voor een wedstrijd op hun oude thuishonk terug kunnen keren. "We hebben het daar wel over gehad ja'. Het zou een heerlijk gevoel zijn als we daar met zijn tweeën staan. Maar ik trek dan niet een lange neus naar Real," zei Robben.