[NHL playoffs] Bruins op voorsprong

Denny (nyny83)

De Boston Bruins hebben in hun serie tegen de Buffalo Sabres verrassend een voorsprong genomen. Thuis werden de Sabres met 2-1 verslagen waardoor de stand in de serie 2-1 in het voordeel van Boston is met nog een thuiswedstrijd te gaan. Rookie goalie Tuukka Rask speelde weer een belangrijke rol door 32 van de 33 schoten op doel te stoppen.

Verder lijkt Mark Recchi begonnen aan zijn tweede hockeyleven. De oudste speler in de NHL (42 jaar!) had de assist op de winnende goal van Patrice Bergeron. De topscorer van alle huidige nog actieve spelers is hiermee voor de derde maal op rij belangrijk voor zijn team, want in de eerste wedstrijd maakte hij de enige goal voor zijn team en in de vorige wedstrijd maakte hij de 5-3 in het lege net om de overwinning veilig te stellen.

Recchi won een race om de puck van Tim Kennedy, checkte hem in de boarding, draaide om en gaf zijn beslissende pass op Bergeron die vrij stond. "Dat verbaasde me niets. Dit soort acties heeft hij het hele jaar al. Hij is een geweldige speler en ik ben blij dat ik de kans heb om met hem samen te mogen spelen. Ik leer iedere keer weer iets bij dat ik samen met hem op het ijs stap", aldus Bergeron.

Daarmee werd een 30 minuten durende 1-1 doorbroken tussen twee van de best verdedigende teams in de NHL. Eerder had Mike Grier de Sabres namelijk op 1-0 gezet, waarna verdediger Dennis Wideman met een hard afstandsschot gelijkmaakte. Na de goal van Bergeron werd er niet meer gescoord.