Mourinho ziet gelijke kansen voor Inter en Barcelona

Sjors (Sj0rSz)

Inter ontvangt in het kader van de Champions League morgenavond FC Barcelona. Aan de vooravond van de kraker kijkt Inter-trainer Jose Mourinho vooruit. "De kans is 50-50."

Eerder dit seizoen kwamen de twee Europese grootmachten elkaar al tegen in de Champions League. In de groepsfase waren Inter en Barça bij elkaar ingedeeld. In Milaan bleef het bij 0-0 en in Barcelona werd het 2-0 voor de thuisploeg.

"Barcelona was toen superieur en won terecht. We gaven geen goede reactie op hun dominante spel", vertelde Mourinho volgens Tuttosport op de persconferentie. "Het was november. Nu zijn ze nog steeds erg goed, net als toen. Maar wij zijn veel beter geworden als in november. De hele voetbalwereld beschouwt Barcelona als favoriet. Ik denk dat de kansen gelijk zijn."

Overal in de media wordt er gesuggereeerd dat degene die deze halve finale wint, ook de Champions League wint. De voormalige trainer wil hier niets van weten. "Ik hou daar niet van. Dit is nog maar de halve finale. De finale in Madrid is ook weer van een ander kaliber. Lyon en Bayern München hebben net zoveel kans als Inter en Barcelona om de Champions League te winnen."

"De weg naar het winnen van de Champions League is nog erg lang. Het is tot dusver niet makkelijk geweest. Het is ook lastig om de tweede wedstrijd uit te spelen."

Lionel Messi schoot Barcelona persoonlijk naar de halve finale tijdens de kwartfinales tegen Arsenal. "Messi? Ik geloof dat voetbal niet gaat om één persoon. Wel moge het duidelijk zijn dat hij speciale aandacht verdient", besloot Mourinho.