Formule 1 wil bandenleverancier 2011 snel kiezen

Peterselieman

De Formule 1-teams hopen dat rond de Grand Prix van Spanje begin mei duidelijk zal zijn welke bandenleverancier in 2011 het rubber gaat leveren. Momenteel zijn Cooper Avon en Michelin in de race om Bridgestone op te volgen.

Afgelopen weekend vonden er in Shanghai uitgebreide gesprekken plaats tussen alle vertegenwoordigers in de Formule 1 om een goede leverancier voor 2011 te kiezen. De Formule 1-teams verwachten er begin mei uit te zijn, te meer omdat ze ook al aan het ontwerpen van de bolide voor volgend jaar willen beginnen. Daarom moet snel duidelijk zijn of de huidge 13 inch velgmaat gehandhaafd blijft of dat zoals Michelin wil dit naar 18 inch gaat.

"Er liggen twee waardige opties op tafel en hopelijk komen we er in de komende weken uit," zei Red Bull-teambaas Christian Horner. "Beide bedrijven zijn in staat om kwalitatief goede banden te produceren en het is belangrijk voor de Formule 1 dat de specificaties van de banden, de hoeveelheden banden en de service bij de sport passen. De kosten tellen ook mee."