Starcraft II alleen voor volwassenen in Korea

Bram (BramPowert)

In Zuid-Korea is de strategiegame Starcraft II: Wings of Liberty gekeurd voor spelers van 18 jaar en ouder. Deze leeftijdsaanduiding voor volwassenen komt als een grote verrassing voor gamestudio Blizzard Entertainment.

Blizzard Entertainment kijkt op dit moment wat men wil gaan doen. Een vertegenwoordiger van Blizzard Korea verklaarde tegenover persbureau Reuters dat de studio 'geen commentaar geeft omdat de zaak momenteel binnen Blizzard wordt geëvalueerd'.

De vorige Starcraft-game en diens uitbreiding werden gekeurd voor spelers van 12 jaar en ouder. Van dit spel werden miljoenen exemplaren verkocht. Uiteindelijk is het spelen van Starcraft: Broodwar in Zuid-Korea uitgegroeid tot een heuse sport waarbij spelers tonnen verdienen en finales volle stadions trekken.

Een tussentijdse keuring door het ministerie van cultuur, sport en toerisme had nog een keuring van 15+ opgeleverd. Blizzard hoopte zelf eigenlijk op een 12+ keuring, want dat zorgt er uiteraard voor dat er meer games verkocht kunnen worden.

Nog niet alle hoop is verloren voor Blizzard. De Koreaanse keuringsdienst voor leeftijdsaanduidingen van games (GRB) heeft gesteld dat Blizzard nog de mogelijkheid heeft om in protest te gaan tegen het besluit.

'Starcraft II' alleen voor volwassenen in Korea