Ferrari: "Kwalificatie moet beter"

Peterselieman

Wil Ferrari mee blijven doen om het kampioenschap in de Formule 1 dan moet de kwalificatie snel verbeterd worden. Red Bull Racing pakte al vier maal op rij de eerste startplaats. Dat deze startplaats dit jaar nog niet omgezet werd in een overwinning is volgens Ferrari-teambaas Stefano Domenicali niet van belang.

De Italiaanse renstal won de Grand Prix van Bahrein, maar in de races daarna moesten de scharlaken bolides van verder weg komen en kwamen ze nimmer meer in de buurt van de zege. Volgens Domenicali moet dit veranderen door de resultaten in de kwalificatie te verbeteren. "We kennen het belang van de kwalificatie en dat is echt iets waar we aan moeten werken," zei de Italiaan die Fernando Alonso gisteren in China vanaf plaats drie zag vertrekken, maar de pech had dat de Spanjaard een valse start had, zodat een mogelijke overwinning hem door de neus geboord werd.

In Spanje wil Ferrari net als de andere teams een grote stap zetten op weg naar meer snelheid. "We werken erg hard aan het nieuwe pakket. De onderlinge verschillen zijn klein, minimaal zelfs. Een klein foutje kan het verschil betekenen tussen de eerste of de zevende of achtste plek. Zo is het nu eenmaal, dat moeten we accepteren. Daar hebben we de komende tijd rekening mee te houden."

"Eén ding staat vast: we geven nooit op en blijven onze uiterste best doen. We willen onszelf iedere race verbeteren. Daar komt nog bij dat we grotere stappen moeten zetten dan de concurrentie, die ook telkens met nieuwe onderdelen komt. Dit gaat het seizoen bepalen."