[NHL playoffs] Blackhawks op gelijke hoogte

Denny (nyny83)

De Chicago Blackhawks zijn op gelijke hoogte gekomen met de Nashville Predators in hun onderlinge playoffserie. Goalie Antti Niemi stopte alle 23 schoten op doel van de Predators, terwijl zijn eigen team tweemaal wist te scoren in 33 schoten op doel.

Dave Bolland maakte halverwege de tweede periode de eerste goal voor de Blackhawks in de powerplay, de tweede goal kwam op naam van sterspeler Patrick Kane. "Iedereen was opgewonden en wilde een overwinning zien vanavond", zei Bolland over het publiek. "Het was een belangrijke wedstrijd voor ons." Het thuispubliek in het uitverkochte stadion werd niet teleurgesteld en de Predators werden drie perioden lang opgejaagd. Het enige dat de Blackhawks zichzelf kunnen verwijten is dat de score relatief laag uitviel.

Na de 2-0 voorsprong moesten de Predators het spel maken, en dat ligt ze niet bepaald. Bovendien werd de geblesseerde topscorer Patric Hornqvist node gemist. "Niemand nam zijn rol voor het net over, waardoor hun goalie alle pucks kon zien aankomen zonder dat iemand een screen zette," aldus coach Barry Trotz. Hij meldde bovendien dat de blessure van Hornqvist al langere tijd speelde, maar wilde niet zeggen of de harde bodycheck van Marian Hossa in de vorige wedstrijd de blessure verergerd heeft.