Harkemase Boys als zesde naar Topklasse

Michel (methodmich)

Harkemase Boys heeft zich gisteren als zesde club geplaatst voor de nieuw te vormen Topklasse. Opvallend is dat er tot nu toe alleen maar zaterdaghoofdklassers zijn die zeker zijn van deelname aan de nieuwe afdeling. Mogelijk plaatsen vandaag ook de eerste zondagclubs zich. Harkemase Boys wist gisteren te winnen van Be Quick '28 en is niet meer te achterhalen door nummer vijf SC Genemuiden.

De Friezen werden vorig jaar kampioen in de Hoofdklasse C. Een knappe prestatie, aangezien men een jaar eerder gepromoveerd was en dus twee titels op rij kon vieren. Dit seizoen hoorde Harkemase Boys dan ook bij de topfavorieten van de afdeling. Die status heeft men waargemaakt, al moet de titel vermoedelijk aan Excelsior '31 worden gelaten. Harkema staat tweede achter de club uit Rijssen, met vier punten achterstand. Er zijn nog drie duels te spelen.

Eerder verzekerden ook Capelle, Barendrecht, IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk en dus Excelsior '31 al van een plaats in de Topklasse zaterdag voor komend seizoen.