[NHL playoffs] Canucks geven voorsprong uit handen

Denny (nyny83)

Net als de Buffalo Sabres gaven ook de Vancouver Canucks een 2-0 voorsprong in de wedstrijd en een 2-0 voorsprong in de serie uit handen. Daardoor is de stand in de playoffserie tussen de Canucks en de Los Angeles Kings nu weer gelijk: 1-1. De jonge Kings-verdediger Drew Doughty speelde een belangrijke rol door de pass voor de beslissende goal te geven en de Sedin-tweeling van het scorebord te houden in maar liefst 33 minuten ijstijd.

Na de eerste periode leek er niets aan de hand voor de thuisploeg uit Vancouver. Steve Bernier had de Canucks na ruim zeven minuten spelen op voorsprong gezet, en veteraan Mikael Samuelsson breidde die voorsprong uit door twee minuten later de 2-0 te scoren. De Canucks speelden niet al te best getuige hun slechts vier schoten op doel, maar in de eerste periode was het voldoende. Juist toen de Canucks in de tweede periode beter begonnen te spelen scoorden de Kings binnen een minuut twee goals. In de powerplay maakte Fredrik Modin de 2-1, en 35 seconden later scoorde Wayne Simmonds de gelijkmaker.

In de derde periode werd niet gescoord, maar in overtime wist Anze Kopitar in de powerplay te scoren. De powerplay van de Kings was overigens omstreden, want ze werden bestraft voor twee mensen op het ijs. Tijdens een line change schoot Kings-verdediger Rob Scuderi de puck richting de bank van de Kings. De regel is dat een speler die het ijs verlaat de puck niet mag raken als zijn vervanger al op het ijs staat, maar de puck kwam tegen de schaats van verdediger Kevin Bieksa aan. Deze mocht daarna naar het strafbankje vertrekken.