'Afellay kan naar Bayern München'

Peterselieman

Ibrahim Afellay staat volgens Bild hoog op de shortlist van zeventien spelers die in beeld zijn om Bayern München volgend jaar te versterken. Bayern wil voor het seizoen 2010/2011 versterken met een vleugelverdediger, keeper en aanvallende middenvelder.

Naast Afellay zijn ook Heurelho Gomes (Tottenham Hotspur), Rafinha (Schalke 04) en André-Pierre Gignac (Toulouse) in beeld om op de loonlijst van de Duitse ploeg te komen staan. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft trainer Louis van Gaal voor volgend seizoen een bedrag van rond de vijftig miljoen euro toegezegd om de selectie te versterken. Dit geld komt vrij omdat Bayern de halve finale van de Champions League bereikt heeft.

PSV wil het contract met haar middenvelder Afellay graag verlengen. Mocht dit niet lukken, dan laten de Eindhovenaren de international waarschijnlijk vertrekken. Afellay zelf staat wel open voor een nieuw avontuur. "Het moment van vertrekken komt dichterbij. Ik ben verknocht aan PSV, maar ik wil weten waar mijn plafond ligt."