Wedstrijdleiding bestraft Chandhok

Peterselieman

De stewards van de FIA hebben Hispania Racing-coureur Karun Chandhok bestraft voor het onreglementair wisselen van een versnellingsbak. Gevolgen voor de startopstelling heeft het niet, want de Indiër zou tijdens de Grand Prix van China al als 24e en laatste van start gaan.

Het wisselen van de bak zonder medeweten van de FIA levert een straf van vijf startplaatsen terug op. De straf is niet hinderlijk en Chandhok kan zijn strijdplan morgen gewoon uitvoeren. De kans op regen in Shanghai morgen is inmiddels 80%. "De andere teams hebben in de winter veel in de regen getest. Wij weten niet waar we staan in natte omstandigheden," zei teambaas Colin Kolles. Chandhok vulde hem aan. "Maar hoe de condities ook zijn, we gaan er het beste van proberen te maken."

De tweede coureur van het team Bruno Senna zegt dat HRT dichterbij de concurrenten komt. "Tijdens de vrije trainingen hebben we verschillende zaken ontdekt die ons vooruit hebben geholpen. In mijn snelste ronde ging ik een beetje wijd en heb ik tijd laten liggen. Het is frustrerend omdat ik weet dat ik sneller kan, maar we blijven ons verbeteren."